Hvis du har besluttet dig for at søge ind på SDU, men er i tvivl om, hvorvidt du har karaktergennemsnittet til at komme ind på kvote 1, kan det være en god ide at søge kvote 2. Som en del af optagelsesprocessen skal du igennem en skriftlig uniTEST.
Når du har besluttet dig for at søge kvote 2 på SDU, skal du ansøge via Optagelse.dk før ansøgningsfristen d. 15 marts kl. 12. Efterfølgende er det vigtigt, at du aktivt tilmelder dig uniTEST inden d. 20. marts. Du vil modtage login fra skolen, når SDU har modtaget din ansøgning på optagelse.dk.
Vi anbefaler, at du altid holder dig ajour på SDU's hjemmeside for de nyeste frister og vigtige datoer. Uanset om du søger gennem kvote 1 eller 2, er det afgørende at kende ansøgnings- og tilmeldingsfristerne.
Besøg SDU's hjemmeside regelmæssigt for at sikre, at du ikke går glip af vigtige informationer.
SDU-ansøgningsfrist for optagelse: | 15. marts | |
Frist for tilmelding til uniTEST på SDU: | 20. marts | |
Testen (SDU uniTEST) kan tages i følgende periode: | 5-20. april | |
På mange uddannelser, inviteres de bedste ansøgere til et interview: | Ultimo maj-juni |
Husk, at du via din kvote 2 ansøgning automatisk tages i betragtning til kvote 1.
StudieAkademiet tilbyder kurser, der hjælper dig med at opnå en plads på dit drømmestudie. Vores kurser er udviklet af eksperter og giver dig den nødvendige viden og de strategier, du har brug for til at klare optagelsesprøverne. Med personlig vejledning, omfattende materiale og praktiske øvelser bliver du optimalt forberedt til kvote 2. Gør dine akademiske drømme til virkelighed med vores støtte.
Du deltager i testen hjemmefra på din egen computer, og din besvarelse af testen bliver monitoreret af en online eksamensvagt. Du vil blive tildelt en specifik test-tid i perioden 5.-20. april.
Du vil få tildelt en plads med en stationær computer, og det er derfor IKKE tilladt at medbringe egen PC. Kort før prøvens start, vil du få en gennemgang af tekniske forhold.
Du må gerne medbringe iPhone eller smartwatch, men alt digitalt udstyr skal være slukket og uden for rækkevidde, når prøven går i gang.
Du får vist en video-vejledning af SDU inden testen starter. Her vil du få en masse praktisk viden, så det er en god ide at følge godt med.
De fleste vil opleve stort tidspres under prøven, men hvis du bliver færdig før tid, anbefaler vi, at du retter dine svar igennem. Ved at udnytte al tiden, øger du dine chancer for at bestå prøven som en af de bedste. Husk at du ikke får minuspoint for forkerte svar, så det er bedre at svare end at springe spørgsmålet over.
Har du grundet funktionsnedsættelse behov for særlige vilkår til optagelsesprøven, skal du dokumentere dette som en del af din ansøgning på Optagelse.dk.
Læs mere på universitets hjemmeside.
Hvis du kommer videre fra uniTEST-prøven, venter der på mange uddannelser nogle fagspecifikke interviews, som er forskellige afhængigt af, hvilken uddannelse du har søgt optagelse på. Det kan fx være deltagelse i et interview, ansøgningsproces, forelæsning eller at du på anden vis bliver bedt om at vise din viden indenfor et specifikt fagområde, selve uddannelsen og/eller din motivation for at søge den.
Er du i tvivl om, hvordan det fagspecifikke interview ser ud på den uddannelse, du søger, er det en god idé at holde dig orienteret på SDUs hjemmeside.